Food Festival v Karlových Varech se každým rokem rozrůstá
Karlovarský Food Festival nabývá s každým rokem na rozměrech, ať už v počtu zúčastněných restaurací či konzumentů. Jeho čtvrtý ročník přilákal tradičně před hotel Thermal davy. Lidé projedli téměř 5000 Karlíků, což je festivalová měna a jeden Karlík byl k mání za 20 korun. Kromě ochutnávek mohli lidé sledovat řadu soutěží a některých se i zúčastnit. Do budoucna se má festival profilovat jako přehlídka regionální gastronomie, řekla ČTK Iva Hauptmannová z pořadatelského týmu.
Počet stánků prezentujících restaurace, hotely nebo bary se letos zvýšil na téměř dvě desítky. Kromě vyhlášených karlovarských podniků, ať už to byly kuchařské a barmanské týmy z Grandhotelu Pupp nebo hotelu Thermal, se poprvé objevily také stánky "venkovské". Například Hostince Na Statku z Jakubova. Podle Hauptmannové si přijeli akci prohlédnout rovněž z dalších podniků mimo Karlovy Vary s tím, že se představí příští rok. "Víme o řadě podniků, kde je gastronomie na špičkové úrovni," podotkla.